Nederlandse kaas verovert de wereld (met wat hulp van WA Customs)

Nederlandse kaas is wereldwijd populair. En dat weten ze bij Jacks Cheese maar al te goed. Dit jonge bedrijf uit Woerden laat Nederlandse kazen in talloze smaken de hele wereld overgaan. En om dat voor elkaar te krijgen werd de expertise van WA Customs ingeschakeld.

Er gaat natuurlijk niets boven een romig en smakelijk stukje Goudse kaas. En dat vinden we niet alleen hier in Nederland, maar ook in de rest van de wereld. Op die populariteit speelt Jacks Cheese handig in met echte Gouda in uiteenlopende smaken: van de klassieke versie en de vertrouwde komijnekaas tot varianten met tabasco of lavendel.

Hippe Hollandse kaas

“Ik neem zelf ook altijd een stukje mee als ik op vakantie ga,” lacht Lisa van Jacks Cheese. “In het buitenland is de kwaliteit van de kaas vaak niet best. Dus is ons product geliefd!”. Lisa is de zus van Jack, de oprichter en naamgever van Jacks Cheese, en sinds 2019 werkzaam bij het bedrijf. Broer Jack richtte het in 2017 op, na lange tijd in de kaasexport werkzaam te zijn geweest. “De kaaswereld is een beetje ons kent ons, dus het scheelt dat Jack er al contacten had,” legt Lisa uit.
Het kaaslabel werd door Jack zelf ontwikkeld en in de markt gezet als jong en hip merk. “Dat zie je niet vaak,” licht Lisa toe. “Kaasmerken zijn vaak oubollig. Ons merk en onze naam blijven hangen en dat trekt aan. En Jack is een goede verkoper; hij kan het altijd heel mooi vertellen.”.

Jack en Lisa van Jacks Cheese

Containers vol kaas

Jacks Cheese produceert zelf geen kaas, maar werkt hiervoor samen met enkele producenten. Lisa: “Op het moment dat er een order komt zetten wij deze door en wordt de bestelling in orde gemaakt. Wij hebben hier zelf ook geen voorraad; er ligt een kleine voorraad bij de producenten. Zo houden we rekening met orders van vaste klanten bijvoorbeeld.”.
Het klantenbestand van Jacks Cheese bestaat hoofdzakelijk uit buitenlandse supermarktketens. “Vooral supermarkten in Saudi-Arabië en Oman, maar ook Carrefour in Marokko,” vertelt Lisa. “We sturen ook veel kaas naar China en Japan: daar gaan hele zeecontainers heen die er soms wel 40 dagen over doen.”

Een goede aanbeveling

Die export was in het begin nog wel een ding. “Jack werkte met exporteurs die de zaken voor hem regelde,” aldus Lisa. “Maar het is fijner en sneller om het zelf te doen. Via mijn vorige baan kende ik WA Customs al: daar gingen we ineens voor het eerst buiten de Europese Unie exporteren. Een vervoerder raadde ons toen WA Customs aan en die samenwerking was erg prettig.”.
En dus stapte Lisa voor de exportdocumenten en –certificaten voor Jacks Cheese ook weer naar WA Customs. “Ik heb veel met jullie aan telefoon gehangen!” lacht Lisa. “De hulp en uitleg is altijd geweldig geweest. En daardoor ben ik inmiddels zelf ook best een expert geworden.”.

Snel zelf regelen

Die expertise past Lisa nu toe bij het maken van exportdocumenten in YourCustoms. “Dat was net gelanceerd toen ik bij Jacks Cheese kwam werken. Misschien zijn we proefkonijn geweest, maar dat heeft nooit zo gevoeld. Het werken met YourCustoms gaat supergoed. Het kan wel wat arbeidsintensief zijn: soms hebben we wel 10 verschillende HS-codes nodig en dat is vrij foutgevoelig. Maar ik vind het wel echt ideaal; als ik iets vergeten ben staat het er binnen 10 minuten alsnog in. Ik ben niet afhankelijk van iemand anders die de data in het systeem moet zetten.”.

Groeien in handel en kennis

Jacks Cheese is een jong en ambitieus bedrijf dat sinds de oprichting al flink is gegroeid. Het doel is om de wereld te veroveren en te zorgen dat hun kaas in alle landen verkrijgbaar is. Maar niet alleen op verkoopvlak liggen de ambities hoog: “We willen ook graag zelf aan de slag met de aanvraag van de benodigde gezondheidscertificaten en veterinair certificaten en het legaliseren van documenten bij de KvK. Ik ben nu aan het leren dit zelf te doen. En dat je weet dat je altijd naar WA Customs kunt bellen als er iets is maakt de stap om het allemaal zelf te doen een stuk makkelijker.”.

Benieuwd naar wat WA Customs voor uw onderneming kan betekenen of zelf aan de slag met YourCustoms? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Lees ook de

andere cases

Bekijk ook de overige

pagina’s

Heeft WA Customs de juiste oplossing voor u en uw bedrijf? Samen brengen we het in kaart.

Feel free to contact us and we will be happy to help you.