Probleemloos importeren

Wanneer u met uw onderneming goederen wil gaan importeren vanuit een land buiten de Europese Unie zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Zo is het verplicht om bij de Douane aan te geven welke producten u importeert en uit welk land deze afkomstig zijn. 

De herkomst en aard van de goederen bepalen ook mede welke documenten er vereist zijn om ze de Nederlandse grens over te krijgen. Daarnaast krijgt u te maken met BTW, invoerrechten en in sommige gevallen ook accijns, verbruiksbelasting of overige heffingen.

Invoeren in de EU

Alle zendingen die van buiten de EU de grenzen van de handelsunie over gaan moeten worden aangegeven bij de Douane, zodat ze officieel kunnen worden toegelaten in het vrije verkeer. Of deze import is toegestaan is afhankelijk van het soort goederen in de zending en uit welk land deze afkomstig zijn: op sommige producten en landen staan restricties. Hier komen zaken als keurings-plicht en goederencode om de hoek kijken.

Ook moet u ervoor zorgen dat u van tevoren leverings-voorwaarden (Incoterms) opstelt in samenspraak met de afzender. Hierin staat wie verantwoordelijk is voor de inklaring en of de goederen bij u worden afgeleverd of dat u dit transport zelf moet regelen.

Zelf importeren?

Benieuwd naar wat We Are Customs voor u kan betekenen? Of heeft u vragen over een specifiek product of land?

Feel free to contact us and we will be happy to help you.