Probleemloos importeren

Wanneer u met uw onderneming goederen wil gaan importeren vanuit een land buiten de Europese Unie zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Zo is het verplicht om bij de Douane aan te geven welke producten u importeert en uit welk land deze afkomstig zijn. 

De herkomst en aard van de goederen bepalen ook mede welke documenten er vereist zijn om ze de Nederlandse grens over te krijgen. Daarnaast krijgt u te maken met BTW, invoerrechten en in sommige gevallen ook accijns, verbruiksbelasting of overige heffingen.

Invoeren in de EU

Alle zendingen die van buiten de EU de grenzen van de handelsunie over gaan moeten worden aangegeven bij de Douane, zodat ze officieel kunnen worden toegelaten in het vrije verkeer. Of deze import is toegestaan is afhankelijk van het soort goederen in de zending en uit welk land deze afkomstig zijn: op sommige producten en landen staan restricties. Hier komen zaken als keurings-plicht en goederencode om de hoek kijken.

Ook moet u ervoor zorgen dat u van tevoren leverings-voorwaarden (Incoterms) opstelt in samenspraak met de afzender. Hierin staat wie verantwoordelijk is voor de inklaring en of de goederen bij u worden afgeleverd of dat u dit transport zelf moet regelen.

Zelf importeren?

Importeren lijkt ogenschijnlijk eenvoudig, maar er komt vaak veel meer bij kijken dan op het eerste gezicht duidelijk is.

Daarom is het raadzaam om hierover van tevoren informatie in te winnen bij een onafhankelijk douane-expediteur zoals We Are Customs. Wij kijken graag met u mee en geven advies over hoe u uw import het beste kunt aanpakken. Heeft u geen tijd om zelf de benodigde documentatie in orde te maken of is uw import dusdanig ingewikkeld dat hiervoor meer expertise nodig is? Dan kunt u alle zaken omtrent de invoer ook volledig overlaten aan onze specialisten.

Heeft u vragen over uw import of gaat u voor het eerst goederen invoeren vanuit land buiten de EU? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u graag wat we voor u kunnen betekenen.

Benieuwd naar wat We Are Customs voor u kan betekenen? Of heeft u vragen over een specifiek product of land?

Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen u graag verder.