Exporteren zonder gedoe

Wilt u goederen exporteren naar een bestemming buiten de Europese Unie? Dan zijn er bepaalde, specifieke zaken waar u rekening mee moet houden. Denk hierbij aan de benodigde bewijslast waarmee aangetoond wordt dat uw goederen naar een land buiten de EU geëxporteerd worden. Of, in het geval van dierlijke producten of plantmateriaal, de verplichte fytocertificaten of een Certificaat van Oorsprong.

Hoe beter uw zending voorbereid is, hoe sneller en gemakkelijker de export plaatsvindt. WA Customs helpt u bij deze voorbereidingen met advies en uitvoering zodat uw goederen niet stil komen te staan bij de grens.

Van belang bij export

Wanneer u producten verkoopt naar een partner buiten de Europese Unie gebeurt dit tegen een BTW-percentage van 0 procent. Maar dit geldt enkel wanneer u ook daadwerkelijk kunt aantonen dat de goederen de EU hebben verlaten. Ook loont het om te werken met een EUR1 of EUR-MED certificaat waarmee vrijstelling op invoerrechten kan worden verkregen.

We Are Customs verzorgt de documentatie die nodig is voor uw zending, koppelt eventuele bewijslast digitaal naar u terug en adviseert u graag wanneer u meer wil weten over het hoe en waarom van bepaalde douanezaken.

Uitzonderingen en restricties

Zoveel landen, zoveel regels. Voor uw export is het van belang goed te weten welke (aanvullende) documenten in orde gemaakt moeten worden voor het specifieke land van bestemming. Zo stelt het Verenigd Koninkrijk sinds de Brexit bepaalde eisen aan verschillende producten. Deze zijn weer anders dan de vereisten voor bijvoorbeeld Zwitserland of Japan. Daarnaast zijn er ook landen waarvoor restricties zijn ingesteld vanwege militaire sancties. En dan verandert de regelgeving ook nog eens regelmatig…

Gelukkig zijn de douane-expediteurs van We Are Customs altijd op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen en regels omtrent internationaal transport. Met hun expertise voorkomt u problemen aan de grens en weet u zeker dat uw export aan alle geldende regels en normen voldoet.

Benieuwd naar wat We Are Customs voor u kan betekenen? Of heeft u vragen over een specifiek product of land?

Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen u graag verder.