Cérélia krijgt de hele wereld aan de Hollandse pannenkoek

De deegproducten van Cérélia worden over de hele wereld verkocht én geproduceerd. De Nederlandse en Belgische productielocaties richten zich vooral op de regionale markt in Noord-Europa. Internationaal zaken doen vormde dan ook geen enkel probleem. Tot de Brexit. Toen werd het tijd om WA Customs in te schakelen.

De naam Cérélia zal bij veel mensen niet direct een belletje doen rinkelen. Maar de pannenkoeken van het merk Jan of het pizzadeeg van Croustipate wellicht wel. Cérélia produceert deegproducten voor zo’n 300 klanten wereldwijd vanuit 10 fabrieken verspreid over de wereld.

Familiebedrijf met Franse moeder

De Nederlandse vestiging van Cérélia bevindt zich in Sliedrecht, waar ook Jeroen van Vuuren werkzaam is. “Deze vestiging is van oorsprong een echt familiebedrijf dat begon als De Bioderij. Op de boerderij werd onder meer biogarde gemaakt en verkocht. In 2015 zijn we overgenomen door Cérélia, ons Franse moederbedrijf. En in die hoedanigheid zijn we nu de grootste leverancier van pannenkoeken, poffertjes en pizzadeeg in Nederland. Naast ons eigen merk Jan produceren we ook private labelproducten voor supermarkten en andere merken.”

Focus op lokale markt

“Cérélia exporteert vanuit Nederland en vanuit Veurne in België; deze locaties vallen onder dezelfde business unit zoals wij dat noemen. We hebben hetzelfde portfolio met lokale producten zoals pannenkoeken en poffertjes. Er is daarnaast veel onderlinge uitwisseling met de andere productielocaties in het buitenland. Ook hebben we een zusterbedrijf in het Verenigd Koninkrijk waar veel eindproducten heen gaan. Vóór de Brexit deden we al zaken met hen en leverden we zo aan alle grote Engelse retailers.”

“Vanuit de Nederlandse tak deden we oorspronkelijk altijd minder export; alleen af en toe wat containers waarvan de transporteur onder directe vertegenwoordiging de documenten in orde maakte. De locatie in België deed meer export en werkte daarvoor al langer samen met WA Customs. Na de aankondiging van de Brexit zochten we een andere invulling van onze exportactiviteiten en kwamen we, vanwege de goede samenwerking tussen WA Customs en onze Belgische locatie, ook bij jullie terecht. De samenwerking is vanwege de Brexit in een stroomversnelling gekomen.”

TrucksCerelia

Omschakelen naar YourCustoms

“Na de Brexit zijn we met het zusterbedrijf in het VK op een andere manier gaan samenwerken waardoor we nu 1 vast kanaal hebben aan wie we onze producten leveren. Zij distribueren dit dan verder. We zijn specifiek vanwege de Brexit en voor de handel met het VK gestart met YourCustoms. Maar inmiddels doen we ook de export naar andere landen via de portal.”

 “De overstap naar YC was een hele omschakeling. Zeker omdat de mensen die ermee moesten gaan werken niet zoveel ervaring hadden met export. Ons geluk is dat we in het VK maar 3 afleveradressen hebben die soms wel een paar keer per dag terugkomen voor een export. Veel gegevens staan daarom opgeslagen in YourCustoms of kunnen makkelijk worden teruggezocht. Dat maakt dat het proces niet zo heel ingewikkeld is.”

Besparing van tijd en gedoe

“Het grote voordeel van YourCustoms is de snelheid waarmee we onze papieren hebben; vaak slechts maximaal 10 minuten. Omdat wij verse producten leveren, die soms zelfs nog warm de vrachtwagen in gaan richting de ferry, kunnen we pas heel last-minute de documenten opmaken. Door gebruik te maken van YourCustoms besparen we enorm veel tijd en gedoe. Alleen voor onze import maken we nu nog gebruik van de diensten van WA Customs, maar daar hebben we maar zo’n 1 á 2 keer per jaar mee te maken. Dan nemen we contact op met Benny of Alkine en zij regelen dan de importdocumenten.”

“De samenwerking met WA Customs verloopt soepel en is heel informeel, erg prettig. En het is fijn dat het bedrijf in zowel Nederland als België is vertegenwoordigd. Ook al vormen onze Nederlandse en Belgische vestigingen 1 business unit, er gelden in beide landen toch hele andere douaneregels. Het is prettig om dan toch met 1 partij zaken te kunnen doen. En vanwege de kennis en expertise wordt door WA Customs ook  regelmatig het voortouw genomen wanneer er wijzigingen in regels of iets dergelijks zijn. Het grootste pluspunt van YourCustoms is voor ons de snelheid waarmee we de documenten hebben. We hebben dus absoluut niets te klagen!”

Lees ook de

andere cases

Bekijk ook de overige

pagina’s

Heeft WA Customs de juiste oplossing voor u en uw bedrijf? Samen brengen we het in kaart.

Feel free to contact us and we will be happy to help you.